משרד החינוך פרסם את רשימת התיכונים המצטיינים לשנת הלימודים תשע”ח. הרשימה כוללת 292 תיכונים שהגיעו להישגים הטובים ביותר בפרמטרים כמו: זכאות לבגרות, בגרות מצטיינת, גיוס לצה”ל או שנת שירות, לצד פרמטרים נוספים. התיכונים חולקו לארבע רמות הצטיינות כאשר כל רמה מזכה את המורים באותו בית ספר בתגמול כספי בגובה שונה, בהתאמה.

וועדת פרס החינוך , בליווי של מפקחים ממשרד החינוך ביקרו באורט אמירים במהלך חודש אוקטובר. בפני הוועדה הוצגה העשייה החינוכית ברצף ה-12 שנתי יחד עם החיבור לקהילה. חברי הוועדה התרשמו עמוקות מהמייצגים ומהתלמידים המוכשרים, שהציגו את התכניות השונות והייחודיות לבית הספר.

 

האוסקר של החינוך הגיע לבית שאן

נכנסנו אל תיכון אמירים ובבת אחת כל השקט הזה התחלף בהמולה שמזכירה הופעה של להקת ענק בפאר הירקון יותר מאשר בית ספר תיכון.
מסתבר שתיכון אמירים בית שאן מועמד לפרס החינוך, שזה בגדול האוסקר של החינוך – הפרס הכי חשוב, ההכרה שבית הספר עושה את מה שהוא עושה הרבה יותר טוב מאחרים.
למעלה מעשרה בוחנים של משרד החינוך, ובית הספר מתקשט ומציג את תכניות ההתנדבות שהתלמידים שותפים בהם, שיטות הלמידה המדליקות ומאוד לא שגרתיות את התלמידים והבוגרים שלו שמפארים את בית הספר כמו שמלה מרהיבה או חליפה יוקרתית שלובש או לובשת כל אחד הנוכחים בטקס האוסקר.

 

ומי מנחה את האוסקר של החינוך?

מנהלת של בית הספר, מירב אלבז ומנהלת חטיבת הביניים, בת שבע היינמן הפקידו את ניהול הביקור בידי תלמידים: תמיר שלווה מכיתה י’ 1 ועומר מועלם מכיתה יא’ 1. שכמו מנחי הטקס באוסקר, הנחו בצורה מדויקת ומיומנת את הסיור תחת הכותרת:
“אורט אמירים, מנהלים דיאלוג עם המחר”.
ראינו בית ספר שבו כמעט כל התלמידים שותפים ומתנדבים בתוכניות החברתיות של אורטוב, עם תלמידות שמדברות על העצמה נשית, עם מגמת אלקטרוניקה שפיתחה ובנתה רחפן בעל כישורים ייחודיים, רובוטים פעילים, קודן לפתיחת דלתות או כספות ועוד כמה וכמה פיתוחים אלקטרוניים מרשימים, עם בוגרים קצינים ששומרים על קשר עם בית הספר ועוד כל מיני דברים ששמטו לנו את הלסת בהשתאות

.